Dźwignia blokująca GN 720

Nowość ELESA+GANTER

22 PAźDZIERNIK 2014, PIASECZNO
Piaseczno, 22 października 2014 r. – Grupa dźwigni blokujących oferowanych przez firmę ELESA+GANTER powiększyła się o nowy model o oznaczeniu GN 720, który jest przeznaczony m.in. do stosowania w miejscach, w których występują duże obciążenia. W przeciwieństwie do poprzednika, którą była dźwignia GN 702, nowy model posiada znacznie masywniejsze ramię. Dźwignie blokujące mogą być stosowane jako blokada przed wysunięciem obciążonych szuflad lub jako ogranicznik.

Ramię dźwigni GN 720 obraca się wokół osi śruby mocującej w zakresie 360 stopni. Połączenia ramienia ze śrubą stanowi kulkowo-sprężynowy mechanizm ustalający, umożliwiający pozycjonowanie ramienia co 90 stopni (4 pozycje na obwodzie).

Ramię dźwigni wykonane jest z odlewu cynkowanego i pomalowane proszkowo na kolor czarny RAL 9005 lub srebrny RAL 9006. Mechanizm ustalający oraz śruba mocująca wykonane są natomiast ze stali nierdzewnej. Produkt ten dostępny jest w dwóch rozmiarach, z ramieniem o długości 45 oraz 65mm.

Rys. 2. Zastosowanie dźwigni, jako ogranicznik.