Pokrętła do wskaźników położenia – VC.792

Nowość Elesa+Ganter

04 WRZESIEń 2014, PIASECZNO
Piaseczno, 4 września 2014 r. – Firma Elesa+Ganter wprowadziła do oferty nowy rodzaj pokręteł o oznaczeniu VC.792-XX przeznaczonych do współpracy ze wskaźnikami położenia. Nowy produkt wyróżnia się nowoczesnym wzornictwem, wysoką ergonomią, i jak zawsze w przypadku produktów marki Elesa+Ganter, starannym wykonaniem i solidną konstrukcją. Kształt nowego pokrętła ułatwia utrzymanie go w czystości dlatego może być ono stosowane w środowiskach wymagających zachowania norm higienicznych np. w przemyśle spożywczym lub farmaceutycznym.

Nowe Pokrętła do wskaźników położenia są zaprojektowane z myślą o współpracy ze wskaźnikami VC.792. Wykonano je ze wzmocnionego włóknem szklanym technopolimeru na bazie poliamidu. Kształt pokręteł zapewnia wygodny chwyt jedną dłonią, co jest szczególnie przydatne w aplikacjach wymagających precyzyjnego ustawiania żądanej pozycji.

Nowe pokrętła do wskaźników położenia występują w dwóch rozmiarach, przy czym mniejszy z nich (średnica 72 mm) dedykowany jest do wskaźników GA01 – GA11, PA01 – PA11, a większy (średnica 98 mm) do wskaźników GA02 – GA12 – GW12 oraz PA02 – PA12 – PW12.

Wskaźniki serii GA wyposażone są w (prostszy w budowie) grawitacyjny mechanizm przeniesienia napędu. Seria PA natomiast, posiada mechanizm bezpośredniego przeniesienia napędu, wymuszanego zespołem przekładni zębatych.