Uchwyty kasetowe mocowane zatrzaskowo PR-PF

Nowość Elesa+Ganter

23 KWIECIEń 2014, PIASECZNO
Piaseczno, 23 kwietnia 2014 r. – Firma Elesa+Ganter rozszerzyła ofertę uchwytów kasetowych o nowe modele. Jeden z wariantów jest wykonany z samogasnącego technopolimeru na bazie poliamidu zgodnie z normą UL 94 V-0 i jest przeznaczony do stosowania w miejscach użyteczności publicznej wymagających spełnienia wysokich wymagań przeciwpożarowych. Gama uchwytów kasetowych powiększyła się także o nowe warianty kolorystyczne: srebrny i pomarańczowy.

Po blisko roku od premiery nowych modeli uchwytów kasetowych PR-PF, przyszedł czas na rozszerzenie tej bardzo dobrze przyjętej przez rynek rodziny uchwytów. Sukces uchwytów PR-PF bazuje na oszczędności przestrzeni na zewnątrz aplikacji, przy jednoczesnym zachowaniu ergonomii chwytu i estetyki. Należy również pamiętać o specjalnym systemie zatrzaskowym, który pozwala zaoszczędzić czas montażu i gwarantuje stabilne, pozbawione luzów, zamontowanie uchwytu.

Jedną z nowości są uchwyty PR-PF w wykonaniu zgodnym z UL 94 V-0. Wykonane one są ze specjalnego, samogasnącego technopolimeru na bazie poliamidu, opatrzonego certyfikatem UL 94 V-0. Certyfikat ten gwarantuje samoistne wygaszenie materiału po upływie 10 sekund od ustąpienia płomienia, nie wytwarzając przy tym żarzących odpadów.

Wykonanie takie jest szczególnie ważne w aplikacjach, które znajdują się w miejscach użyteczności publicznej, t.j.: budynki użyteczności publicznej, środki komunikacji oraz inne, co do których wymagane jest wysokie bezpieczeństwo przeciwpożarowe.

Innymi nowymi wykonaniami standardowymi są uchwyty w kolorze srebrnym i pomarańczowym. Nowe kolory pomogą wyróżnić dane urządzenie, czy też metalowy mebel. Kolor szary idealnie komponuje się ze stalą nierdzewną, czy aluminium. Kolor pomarańczowy może wyróżniać uchwyt, jako element obsługi, zwiększyć atrakcyjność całego produktu w przypadku zastosowań pozaprzemysłowych, pasować do barw firmowych lub innych elementów występujących w danej aplikacji.

Aktualnie seria uchwytów PR-PF dostępna jest w poniższych kolorach:

• Czarny RAL 7021
  • Pomarańczowy RAL 2004