Koło ręczne VDSC do montażu wskaźnika grawitacyjnego

Nowość firmy ELESA + GANTER

15 KWIECIEń 2014, PIASECZNO
W ofercie Elesa+Ganter dostępny jest już nowy model koła ręcznego zaprojektowanego do współpracy ze wskaźnikami grawitacyjnymi serii GA02, GA12 oraz GW12. Nowy produkt nosi oznaczenie VDSC-XX i jest wyposażony w specjalnie ukształtowane gniazdo w centralnej części koła, które umożliwia szybki i estetyczny montaż wybranego wskaźnika. Koło ręczne wyposażone we wskaźnik to zestaw, który jednocześnie pełni funkcję napędu dla mechanizmu regulacyjnego oraz wskaźnika jego aktualnej pozycji.

Koło VDSC-XX zostało wykonane z technopolimeru na bazie poliamidu. Posiada stalową piastę oksydowaną na czarno z otworem wykonanym w tolerancji H7. Dostępne jest w trzech średnicach: 125, 160 i 200mm i wyposażone w rękojeść obrotową typu I.621 lub rękojeść obrotową składaną typu IR.620.

Montaż wskaźnika odbywa się za pomocą poprzecznego wkrętu dociskowego, umieszczonego w piaście koła. Przed zamocowaniem wskaźnika, należy go ustawić w pozycji wyjściowej, od której będziemy zliczać obroty wałka. W przypadku, gdy konieczne jest zastosowanie koła VDSC-XX bez wskaźnika położenia, istnieje możliwość zamontowania zaślepki serii CP-XX do zamaskowania otworu pod wskaźnik.