Nowe nierdzewne elementy sterujące Ergostyle

20 LUTY 2014, PIASECZNO
Piaseczno, 20 lutego 2014 r. – Firma Elesa+Ganter, lider w produkcji standardowych elementów maszyn, uzupełnił ofertę elementów sterujących Ergostyle o dwa produkty przeznaczone do zastosowań w miejscach narażonych na korozję. Dźwignia przełączająca ELC oraz pokrętło sterujące EGK.SOFT zostały wyposażone we wtopki wykonane ze stali nierdzewnej. Dodatkowo powierzchnia wspomnianego pokrętła została pokryta elastomerem gwarantującym pewny chwyt w warunkach wilgoci.

Grupa produktów Ergostyle została stworzona, aby połączyć wysoką ergonomię z atrakcyjnym wzornictwem przemysłowym. Elementy z tej grupy znajdują zastosowanie zarówno w urządzeniach codziennego użytku, jaki i śmiałych nowatorskich koncepcjach, w których użycie estetycznych elementów zabudowy i obsługi podkreśla niecodzienność produktu.

Powierzchnia pokrętła EGK.SOFT pokryta jest dodatkowo specjalnym elastomerem (wersja SOFT), który gwarantuje pewny uchwyt w warunkach dużej wilgotności, np. kiedy mamy spocone dłonie. Przemysł medyczny, sprzęt sportowy, czy rehabilitacyjny to potencjalne miejsca zastosowania prezentowanych elementów.