Zawiasy stalowe – prosta i ekonomiczna nowość Elesa+Ganter

06 LUTY 2014, PIASECZNO
Piaseczno, 6 lutego 2014 r. – Firma Elesa+Ganter, międzynarodowy lider w produkcji standardowych elementów maszyn, poszerzyła ofertę zawiasów stalowych o model noszący oznaczenie GN 136. Nowy produkt wyróżnia się prostotą i ekonomicznością konstrukcji. Jest przeznaczony do zastosowań w miejscach, w których nie są wymagane wysokie parametry wytrzymałościowe, estetyka wykonania lub specyficzne sposoby mocowania.

Zawiasy stalowe GN 136 są dostępne w dwóch wersjach materiałowych. W pierwszym wariancie konstrukcja zawiasu jest wykonana ze stali ocynkowanej, pasywowanej na niebiesko. Drugi wariant to zawiasy nierdzewne ze stali nierdzewnej AISI 304, przeznaczone do zastosowań wszędzie tam, gdzie elementy konstrukcji, w której będą służyły, są narażone na korozję.

Oba warianty zawiasów stalowych występują w rozmiarach od 40x40 do 60x60 mm, z otworami pod śruby z łbem stożkowym oraz walcowym. Przy zawiasie nierdzewnym, dostępna jest dodatkowo wersja bez otworów, przeznaczona do przyspawania.

Ze względu na prostotę budowy, zawiasy stalowe typu GN 136 są dostępne w bardzo atrakcyjnej cenie.