Zestawy montażowe do wskaźników położenia

Seria: GN 295

15 LISTOPAD 2017, PIASECZNO
Firma Elesa+Ganter wprowadziła do oferty zestawy montażowe umożliwiające zamontowanie wskaźników położenia DD na mechanizmach przesuwu. Nowy produkt pozwala na dokładne mierzenie przemieszczeń wspomnianych mechanizmów i ułatwia ich obsługę.

Kliknij i zobacz kartę katalogową produktu GN 295

Wskaźnik położenia serii DD, zamontowany poprzez zestaw montażowy GN 295 na mechanizmie przesuwu.

Zestawy GN 295 są rekomendowane do mechanizmów przesuwu serii GN 291, GN 292, GN 293 oraz wskaźników serii „DD”. W zależności od modelu wskaźnika położenia w ofercie są dostępne dwie wersje zestawów montażowych:

– przeznaczone do cyfrowych wskaźników położenia DD52R / DD51 (Oznaczenie nr 1)

– przeznaczone do elektronicznych wskaźników położenia DD52R-E / DD51-E (Oznaczenie nr 2)

Zestaw montażowy zawiera stalowy, oksydowany na czarno wałek adaptujący oraz płytę oporową, wykonaną z aluminium anodowanego na czarno. Instalacja zestawu polega na zamocowaniu płyty oporowej oraz wałka adaptującego na mechanizmie przesuwu i zabezpieczeniu ich za pomocą śruby dociskowej. Dla mechanizmów przesuwu o średnicy Ø 60 mm przed zamontowaniem zestawu GN 295, należy zdjąć zaślepkę z tworzywa znajdującą się na końcu rury mechanizmu.

Link do stron katalogowych znajdują się poniżej: