Uchwyty GN 426 i GN 565 z ochroną przeciwbakteryjną – linia SAN

06 WRZESIEń 2017, PIASECZNO
W ofercie Elesa+Ganter są już dostępne nowe, białe uchwyty (RAL 9016) z serii GN 426 i GN 565 z ochroną antymikrobową. Nowe uchwyty są wykonane z aluminium o przekroju okrągłym (GN 426-WSA), bądź owalnym (GN 565-WSA) i malowane proszkowo farbą na bazie molibdenianu cynku w kolorze białym (RAL 9016). Proces ten zabezpiecza powierzchnię i powoduje, że podczas użytkowania minimalizujemy rozwijanie się bakterii i grzybów. Do tej pory w ofercie firmy występowały jedynie elementy wykonane ze specjalnego technopolimeru z dodatkami jonów srebra. Nowa linia uchwytów jest polecana wszędzie tam, gdzie utrzymanie bezwzględnej czystości i higieny jest priorytetem.

Zobacz karty katalogowe:

karta katalogowa – Uchwyt GN 426 w wersji WSA

karta katalogowa – Uchwyt GN 565 w wersji WSA

„Elesa+Ganter w swojej ofercie posiada grupy elementów rekomendowanych do zastosowań w specjalistycznych branżach przemysłu. Jedną z nich jest linia produktów SAN zaprojektowana z myślą o uniemożliwieniu gromadzenia się wszelkich niepożądanych organizmów takich jak: zarazki, bakterie, pleśń oraz grzyby, będące główną przyczyną nieprzyjemnych zapachów, przebarwień, degradacji i powstawania biomembrany na powierzchniach.” – powiedział Filip Granowski, Dyrektor Zarządzający Elesa+Ganter Polska.

Aluminiowe uchwyty GN 426 i GN 565 są w ofercie od wielu lat w różnych wersjach wykończenia powierzchni. Charakteryzują się mocną i ergonomiczną konstrukcją, a dzięki rozszerzeniu o wersję WSA mogą być obecnie stosowane m.in. w niżej wymienionych branżach. Szeroki zakres rozmiarów powoduje, że są one po części alternatywą, a po części rozszerzeniem oferty w grupie elementów z linii SAN.

Uchwyty GN 426 i GN 565 w wersji WSA (Rys. 1) są stosowane w gałęziach przemysłu, gdzie istotny wpływ mają czynniki higieniczne i sanitarne:

• sprzęt medyczny,
  • urządzenia szpitalne,
  • sprzęt rehabilitacyjny,
  • maszyny dla przemysłu spożywczego i farmaceutycznego,
  • sprzęt dla gastronomii,
  • aplikacje miejskie i użytku publicznego.