Adapter do uchwytu

Seria ADT

26 LIPIEC 2017, PIASECZNO
Adapter ADT przeznaczony do montażu uchwytów M.643-FM na profilach okrągłych to najnowsza pozycja w ofercie firmy Elesa+Ganter, światowego lidera w produkcji standardowych elementów maszyn. Nowy produkt to prosty w konstrukcji element zaprojektowany z myślą o ułatwieniu tworzenia konstrukcji z profili rurowych. Adaptery ADT mogą znaleźć zastosowanie przy budowie maszyn i urządzeń, ekspozytorów reklamowych, sprzętu scenicznego, itp.

„Elesa+Ganter posiada szereg elementów rekomendowanych do montażu zarówno na aluminiowych profilach konstrukcyjnych z rowkami teowymi, jak i innych profilach kształtowych. Służą temu z reguły systemy adapterów lub zestawów montażowych. Nowy adapter ADT do montażu uchwytów M.643-FM na profilach okrągłych stanowi ważne rozszerzenie tej grupy.” – powiedział Filip Granowski, Dyrektor Zarządzający Elesa+Ganter Polska.

Adapter ADT jest zbudowany z technopolimeru na bazie poliamidu (PA). Jest przeznaczony do pracy w zakresie temperatur od -30⁰C do +130⁰C. Konstrukcja adaptera pozwala na zamocowanie uchwytu z serii M.643-FM na profilu okrągłym o zakresie średnicy od 28,6mm do 32mm. Kolor adaptera jest jednolity z dedykowanym uchwytem, dlatego po montażu tworzy spójną całość. Uchwyt ADT może być mocowany na profilu okrągłym przelotowo lub poprzez nagwintowany otwór w ściance profilu. Dla takiego sposobu montażu zaleca się profil o grubości ścianki 2mm lub więcej.

Cytaty
"Elesa+Ganter posiada szereg elementów rekomendowanych do montażu zarówno na aluminiowych profilach konstrukcyjnych z rowkami teowymi, jak i innych profilach kształtowych. Służą temu z reguły systemy adapterów lub zestawów montażowych. Nowy adapter ADT do montażu uchwytów M.643-FM na profilach okrągłych stanowi ważne rozszerzenie tej grupy." Filip Granowski, Dyrektor Zarządzający Elesa+Ganter Polska