Uchwyty boczne z osłoną

Seria MLP

08 LUTY 2017, PIASECZNO
Firma Elesa+Ganter, światowy lider w produkcji standardowych elementów maszyn, wprowadziła do oferty uchwyty boczne o oznaczeniu MLP. Konstrukcja nowego produktu ma ułatwiać transportowanie urządzeń przenośnych. Uchwyty można zamontować na ich ścianach bocznych. Innym, polecanym zastosowaniem jest montaż na frontach szuflad. Uchwyty boczne MLP charakteryzują się niewielkimi rozmiarami, dużymi wartościami dopuszczalnych obciążeń oraz ergonomiczną konstrukcją.

Uchwyt boczny MLP jest wykonany ze wzmocnionego włóknem szklanym technopolimeru na bazie poliamidu (PA) w kolorze czarnym i matowym wykończeniu. Jest dostępny w dwóch wersjach montażu:

– MLP-B: montaż przy użyciu dwóch śrub M4

– MLP-AF: montaż przy pomocy wkrętów samogwintujących Ø5 (UNI ISO 7049)

Uchwyty boczne MLP mają ergonomiczny kształt, który zapewnia pewny i wygodny chwyt oraz duże maksymalne dopuszczalne obciążenia sięgające 3500 N. Zastosowane w parze pozwalają na łatwe podnoszenie przedmiotów.

Zamknięta konstrukcja powoduje, że po umieszczeniu w nim dłoni palce nie wystają poza uchwyt. Dzięki temu uchwyty MLP mogą być również stosowane jako uchwyty bezpieczne, minimalizując ryzyko przytrzaśnięcia palców w sytuacji, gdy np. skrzydła drzwi osłony znajdują się obok siebie.

Strony katalogowe prezentowanych produktów:

Uchwyty boczne z osłoną MLP