Mini trzpienie ustalające - trzpienie z gałką w kolorze czerwonym RAL 3000

seria GN 822-RT

01 GRUDZIEń 2016, PIASECZNO
Firma Elesa+Ganter, światowy lider w produkcji standardowych elementów maszyn rozszerzyła ofertę mini trzpieni o modele wyposażone w czerwoną gałkę. Kolor czerwony pozwala uwidocznić element blokujący w wielu urządzeniach i maszynach, gdzie jest to szczególnie ważne. Nowe mini trzpienie noszą oznaczenie GN 822-RT i GN 822.1-RT. Są polecane do urządzeń medycznych, szpitalnych i sanitarnych, w zabudowach specjalistycznych pojazdów oraz w automatyce przemysłowej.

Konstrukcja nowych mini trzpieni w wykonaniu RT bazuje na rozwiązaniu zastosowanemu w modelu GN 822. Mechanizm blokady w pozycji odwiedzionej pozostaje ukryty pod gałką przez cały czas użytkowania trzpienia. Dzięki temu zredukowano jego wysokość oraz zabezpieczono przed wnikaniem zanieczyszczeń pomiędzy elementy konstrukcji.

W przypadku trzpieni GN 822.1-RT głównym atutem jest ich wysokość. Odsłonięty, sześciokątny korpus można łatwo dokręcić za pomocą klucza. Oba trzpienie występują w wersjach bez blokady w pozycji odwiedzionej (wersja B) lub z blokadą (wersja C), przy czym każda z nich jest dostępna w wykonaniu ST (stal ocynkowana/stal nierdzewna) lub NI (stal nierdzewna). Czerwona gałka we wszystkich przypadkach jest wykonana z technopolimeru na bazie poliamidu.