Unifikacja kół ręcznych pełnych serii VD.FP, VDO.FP i VDN.FP

12 PAźDZIERNIK 2016, PIASECZNO
Elesa+Ganter, światowy lider w produkcji standardowych elementów maszyn, w odpowiedzi na potrzeby zgłaszane przez klientów przeprowadziła unifikację trzech modeli kół ręcznych pełnych serii VD.FP, VDO.FP oraz VDN.FP. Nowa seria kół będzie wykonana z duroplastu i będzie spełniać wymagania rozporządzenia REACH. Dotychczasowe oznaczenia zostaną zastąpione jednym: VDN.FP.

„Nieustannie dążymy do tego, by oferta Elesa+Ganter odpowiadała rosnącym i zmieniającym się wymaganiom klientów. Dlatego cały czas pracujemy nad ulepszaniem i optymalizacją dostarczanych przez nas elementów maszyn i urządzeń. Zunifikowane koła ręczne pełne serii VDN.FP są najlepszym przykładem elastycznego podejścia do realnych potrzeb rynku związanych z popularyzacją nowoczesnych, trwalszych i bardziej ekologicznych materiałów.” – powiedział Filip Granowski, Dyrektor ds. Sprzedaży, Elesa+Ganter Polska.

Dzięki wprowadzonej zmianie nowy model kół ręcznych pełnych będzie wykonany z nowocześniejszego, pozbawionego niebezpiecznych związków chemicznych tworzywa. Zmiany obejmują także:

– zwiększenie grubości wieńca koła w miejscu, w którym jest mocowana rękojeść,

– zachowanie unikalnego designu: anodowany na mat aluminiowy pierścień, który jest częścią wzoru patentowego, nagrodzonego IF Design Award,

–wprowadzenie docelowo wszystkich modeli i wielkości występujących w dotychczasowych wykonaniach kół serii VD.FP oraz VDO.FP.

Dotychczasowe wersje kół serii VD.FP oraz VDO.FP będą dostępne do momentu wyczerpania zapasów i ich pełnego zastąpienia przez koła VDN.FP.